• dr. Soproni Anna

 • Szemészorvos

Bemutatkozás

1989 óta főállásban dolgozom magánorvosként a szemészeti járóbeteg-ellátásban. Ha részletesebben érdekli az eddigi szakmai tevékenységem, nézzen bele a honlapom tájékoztatójába.

Szolgáltatások

Card image cap

Gyermekszemészet


A gyermekek tompalátását és kancsalságát szűrő vizsgálatok is speciális ismereteket és gyermekbarát eszközöket igényelnek. Rendelőmben saját fejlesztésű eszközöket is használok. Gyermekszemészeti szakvizsgám is van.

Card image cap

Általános szemészet


Látásromlás okainak tisztázása, zöld és szürke hályog szűrése, szemmozgászavarok (kancsalság, kettős látás) diagnosztizálása, szemkörnyéki elváltozások kezelése, szemfenéki és más szemészeti problémák fotódokumentációja.

Szemvizsgálati tudnivalók

Rendelőnkben többféle műszeres vizsgáló eszköz áll a rendelkezésünkre. A panaszok ismeretében sok esetben szükség lehet arra, hogy a helyszínen szemcseppel kitágítsuk a páciens pupilláját a mérési pontosság növelése céljából és azért, hogy a szem mélyebb részeit alaposabban át tudjuk tekinteni. A csepp a hatását – a típusától függően – 20-50 perc alatt fejti ki, tehát ennyi várakozási idővel javasolt számolniuk. Mivel a pupillatágasság a látó- és olvasóképességet némileg és átmenetileg befolyásolja, ezt kérjük vegyék figyelembe (pl. az illető legalább 4 órán át járművet nem vezethet.)

Az elvégzett mérésekről és vizsgálatokról részletes lelet készül. 

A regisztrált személy foglalhat időpontot saját magának vagy családtagjának. Amennyiben azt nem a saját részére igényelné, kérjük, tüntesse fel. Egy személy több családtagot is regisztrálhat, de csak külön időpontra. Ha a leendő páciensünknek nincs TAJ száma, vagy azt nem kívánja megadni, akkor ennek helyére 9 db nullát kell írni. TAJ-szám hiányában nem áll módunkban támogatott készítményt felírni, és az ellátás adatai nem jelennek meg a központi adatbázisban (EESZT).

Időpontfoglaláskor kérjük válassza ki, hogy saját részre vagy a már regisztrált családtagjának kér időpontot.

Amennyiben esete sürgős, telefonon is jelentkezhet! Ha jövetele akadályba ütközik, kérjük, hogy időpontját a vizsgálat előtt legalább 24 órával előbb mondja le.

Sürgős, nem halasztható szemészeti ellátást igényel  a hirtelen látásvesztés, a kettős látás, a nagyfokú szemfájdalom, a vegyi anyag okozta vagy más súlyos szemsérülés, a szemben lévő idegentest gyanúja. 

Ha ilyen esetben nem tudjuk azonnal fogadni, hívja a mentőket, vagy jelentkezzen a területileg illetékes szemészeten.

Fő érdeklődési területem

Kapcsolat

 • 1145 Budapest, Bosnyák utca 10. fsz. 2.

 • +36 20 980 3565

  Optikai üzlet: +36 1 460 8988


  Előjegyzés:

  • hétfőtől csütörtökig 9 -18h
  • pénteken  9 - 14h

  vagy e-mailben: drsoproni@droptik.hu


  Rendelés: csütörtök: 11-18h.

  Vizsgálati díj

  • 2022 dec. 1-től: 28.000 Ft
   2024 jan. 1-től: 30.000 Ft


  Távkapcsolati vizsgálat díja : 16.000Ft

  Rövid ellenőrzés : 10.000Ft